Menu ☰ Woongenootschap Het Rotterdams Het Rotterdams
Woongenootschap

Grote interesse informatieavond HRW

We blikken terug op een succesvolle informatiebijeenkomst op 23 mei. Ruim 120 mensen waren aanwezig op de scheepswerf De Delft. Een mooie bevestiging van de ruime belangstelling voor het woonconcept van het Rotterdams Woongenootschap!

Tijdens de bijeenkomst lichtte het bestuur van HRW toe hoe zij werken aan de formele oprichting van de coöperatieve vereniging. Zodra dat proces voltooid is, kan de inschrijving voor leden starten. Meer goed nieuws: naast de reeds bekende locatie op de Lloydpier zijn er een tweede en derde locatie in Rotterdam West en Crooswijk in voorbereiding…

Daarnaast vertelden leden van het bestuur een en ander over de betekenis van een wooncoöperatie en over het wonen in een woongenootschap. Initiatiefnemer en architect Ninke Happel nam toehoorders mee aan de hand van inspirerende voorbeelden van woongenootschappen in Zürich, zoals Kalkbreite en Mehr als Wohnen. In deze woongenootschappen is veel aandacht besteed aan de specifieke kwaliteit van wonen voor gezinnen. Zoals gemeenschappelijke en veilige speelruimtes voor kinderen, gedeelde voorzieningen, een hoog niveau van afwerking, maar vooral: een duurzame kwaliteit voor de toekomst.

Bestuurslid Arie Lengkeek lichtte vervolgens de praktische uitgangspunten van het woongenootschap toe. Hij vertelde over de beginselen van HRW, het proces van het opzetten van een woongenootschap, en de manier waarop mensen mee kunnen doen. Daarbij ging hij in op de wijze van verhuur, de realisatie en het onderhoud van het complex en hoe de financiering van de ontwikkeling en exploitatie.

Bijeenkomst gemist? Hier de Presentatie HRW 23 mei