Menu ☰ Woongenootschap Het Rotterdams Het Rotterdams
Woongenootschap

Onze missie

Het Rotterdams Woongenootschap wil realiseren: comfortabele en betaalbare gezinsappartementen met duurzame kwaliteit, voor middeninkomens, in en rond de Rotterdamse binnenstad.

Betaalbaar en stedelijk

Gezinnen willen graag in de stad blijven wonen. Stadsbestuurders willen gezinnen graag binden. Stedelijke kwaliteit en stedelijke dichtheid moeten hierbij samen opgaan. Dat kan met gezinsappartementen in bouwblokken die collectieve ruimtes maken. Alleen zo wordt wonen aantrekkelijk én betaalbaar. Maar noch de corporaties, noch de markt lijken in staat om dat te realiseren.

Kwaliteit is duurzaam

Het Rotterdams Woongenootschap wil dat gat in de woningmarkt dichten. We bieden straks op centrale locatie(s) gezinsappartementen voor de middeninkomens aan, met huren op kostprijsbasis, zo’n 20- 30% onder de markthuren. Slim ontworpen, energetisch optimaal, op hoog kwaliteitsniveau afgewerkte appartementen, waar je zo in kunt trekken. En er weer uit, naar een groter of kleiner appartement binnen het complex. We investeren in wat duurzaam moet zijn, en geven ruimte voor wat flexibel moet blijven.

De architect als vakman

We geven de architect weer een centrale rol in het ontwerp- en ontwikkelproces. Van concept tot materialisatie en uitvoering. Kwaliteit komt tot stand doordat het vakmanschap van de architect over het hele traject wordt aangesproken. We zijn ervan overtuigd dat dit noodzakelijk is voor een nieuw bladzijde in de rijke Rotterdamse traditie van betaalbaar wonen in hoge kwaliteit.

Wonen als gebruiksgoed

Om dit te kunnen realiseren, richten we een wooncoöperatie op. Dat is nodig om anders te ontwikkelen, maar ook anders te exploiteren en gebruiken. We werken zonder winstoogmerk en speculatie aan wonen als gebruiksgoed. Alleen zo kunnen we de voorwaarden garanderen voor de beoogde kwaliteit, betaalbaarheid en duurzaamheid.

We beginnen hier

De wooncoöperatie wil de grond voor het bouwproject in directe transactie met gemeente of corporatie verwerven. We kunnen ook meedoen aan tenderprocedures. Op 11 april 2018 kregen we van de de gemeente Rotterdam grondpositie op de Lloydpier en we hopen eind 2018 nog een of twee grondposities te hebben.

 

Hoe werkt het?